(ACN/redacció) Unes 200 persones s’han concentrat aquest divendres a la tarda davant la delegació del Govern espanyol, al carrer de Mallorca de Barcelona, per protestar contra la concessió d’induts als líders independentistes presos per l’1-O. La mobilització, convocada per Cs, ha rebut el suport del PPC i SCC, i ha durat mitja hora. Sota el lema “Indults no”, la concentració ha transcorregut sense incidents i, de fet, pràcticament no hi ha hagut cap càntic.

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha agafat un megàfon per dir que mai abans no s’havia indultat ningú per “oblidar i reescriure la història”. “No ho podem permetre. No en el nom dels catalans constitucionalistes“, ha proclamat. El líder a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha agraït la presència del líder del PPC, Alejandro Fernández.

Avantsala de la gran protesta de Madrid

La concentració ha començat a les 19 hores i s’ha desconvocat mitja hora més tard. A banda d’Arrimadas, Carrizosa i Fernández, també hi ha assistit Edmundo Bal (Cs) i Santi Rodríguez (PP). No hi ha hagut cap representant de Vox, però sí de SCC. S’ha pogut veure alguna persona amb simbologia franquista.

La mobilització ha estat un petit assaig de cara a la concentració d’aquest diumenge a la plaça Colón de Madrid, també contra els indults, amb la presència de tota la dreta i extrema dreta espanyola.