Laia Fabre, artista catalana multidisciplinària resident a Viena, ha explicat al ‘Plaça Tísner’ el seu projecte anomenat ‘RAW’, un punt de trobada amb artistes, xefs i públic que es veurà divendres, 27, i dissabte, 28 de gener, al Teatre Lliure de Montjuïc. És la primera vegada que aquesta artista nascuda a Barcelona estrena a la seva ciutat amb una proposta, que, segons ella, “el públic patirà en alguns moments perquè hi haurà de participar”.

Fabre ha deixat clar que no és una obra de teatre convencional. Diu que la raó de ser de ‘RAW’ és “explorar els aspectes de compartir un menjar amb coneguts i desconeguts i parlar de la vida”. S’hi combinen plats, begudes, actuacions i efectes tècnics amb la intenció de crear una experiència gastronòmica i artística.

“La màgia de la incertesa”

Fabre, juntament amb la seva companyia Notfoundyet i l’artista Thomas Kasebacher, ha creat un projecte en què “el factor sorpresa és fonamental”. De fet, assegura que no sap, per exemple, quant durarà l’obra ni com s’anirà transformant l’atmosfera de l’espai. “Aquesta és la màgia: tenir les possibilitats obertes, el descontrol, i anar creant una experiència gastronòmica compartida”, expressa Laia Fabre.

‘RAW’, una inspiració de Gordon Matta-Clark

‘RAW’ és una proposta que Fabre ja va estrenar a Àustria en el marc del Festival de Viena. Ha explicat que tot plegat va néixer inspirat en el restaurant que va tenir l’artista Gordon Matta-Clark (1943-1978) a la ciutat de Nova York. Va ser el 1971 quan va obrir durant tres anys Food, un espai on anaven artistes com John Cage a cuinar i compartir idees. Cinc dècades més tard, Laia Fabre ha recuperat aquesta idea que només podran viure unes quantes persones aquest cap de setmana a Barcelona. Les entrades ja estan exhaurides.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’

Comparteix a: