Barcelona esdevé aquesta setmana un dels epicentres de la música a escala mundial, principalment per la celebració del Primavera Sound. L’acompanyen un seguit d’activitats paral·leles com el campus de composició Follow the Song que, de fet, impulsen des del festival conjuntament amb multinacionals del sector com Sony o YouTube.

Segons explica l’organitzador Jordi Tello al programa ‘Plaça Tísner‘, es tracta d’ajuntar “talent d’aquí i d’arreu fent col·laboracions sovint poc comunes per buscar tendències i músiques noves“. És a dir, facilitar la creació de la música del futur.

És una manera de treure el màxim suc als molts artistes que hi ha a Barcelona i a la gent que ve aquí a crear”
Mushkaa

L’artista barceloní Rojuu i la cantant de Vilassar de Mar Mushkaa, que també actua al Primavera, són alguns dels participants catalans en les sessions organitzades als Estudis Medusa, a Sants, i Tànger, al Poblenou. En el cas de Mushkaa ha volgut treballar amb el productor veneçolà resident a Barcelona Came Beats: “Fer una sessió que teníem pendent de fa temps i hem decidit fer-la, tot i que tenim una setmana bastant complicada”. Destaca de la iniciativa que “és una manera de treure el màxim suc als molts artistes que hi ha a la ciutat i a la gent que ve aquí a crear”.

Catalunya, Madrid, Holanda i Grècia

En una altra de les sales trobem Hadren, un altre jove artista català, col·laborant amb la cantant i compositora madrilenya Alba Arias, el productor holandès Mathias Janmaat i el músic grec Victor Vernicos, qui va optar a presentar-se a Eurovisió pel seu país.

T’has de reajustar constantment en noves direccions en funció de les idees que aporten els altres”
Hadren

Asseguren que treballen en el que podria ser el proper èxit d’algun artista internacional. Per Hadren, l’experiència és tot un repte creatiu: “T’has de reajustar constantment en noves direccions en funció de les idees que aporten els altres”, explica.

Arias recalca, a més, els contactes que poden sorgir de cara al futur: “Ens coneixem aquí, però després un pot estar a Amsterdam i en uns mesos contactar-te perquè està treballant en una sessió i pensa que pots aportar quelcom”.

Més de 200 sessions i pràcticament 300 artistes

Follow the Song es va celebrar per primera vegada l’any passat a Madrid i ha incorporat Barcelona per l’edició d’enguany. Entre ambdues ciutats sumen més de 200 sessions de col·laboració entre pràcticament 300 artistes durant sis dies.

Un dels objectius de la proposta és fer valdre la feina que es fa als estudis de gravació. En aquesta línia, els músics i productors Manu Guix i Roger Rodés, responsables de Medusa, destaquen que el seu estudi s’ha convertit “en un punt de trobada, un ‘hub’ de creació amb gent que potser d’una altra manera no vindria expressament a Barcelona”.