UGT, un dels sindicats majoritaris de Renfe, ha convocat per dimarts, 25 de maig, una vaga en el servei ferroviari. El sindicat anuncia aturades de 7 a 10 h i de 16 a 19 h per demanar més contractació de personal a l’empresa. També qüestionen les decisions del govern de la Generalitat en matèria ferroviària. L’acusen de planificar “un servei ferroviari pitjor per a la ciutadania” i “molt més car” que l’actual.

Segons expliquen en un comunicat, tot això passa “en el moment pitjor d’agressions i frau de tots els temps”. En aquest sentit, UGT assegura que la manca d’interventors als trens, unit a una reducció de la presència de Mossos i Policia Local, fa que un nombre important de viatgers no pagui els bitllets.

Frau en els bitllets i actes vandàlics

El sindicat diu que el frau en els bitllets i els actes vandàlics comporten una “manca d’ingressos” i “un increment de diners públics” necessaris per cobrir les despeses. Des de la secció sindical d’UGT a Renfe Operadora, consideren que en aquests “moments de greu crisi aquest diners es podrien destinar a millorar la sanitat“, en lloc de fer-se servir per a la “neteja de grafits”. 

Els serveis mínims seran del 75 %.