metro sant jordi 0222 barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà el servei de metro l’últim cap de setmana de novembre i els tres primers de desembre, i també els festius amb comerços oberts, per facilitar la mobilitat en transport públic de cara a la campanya de Nadal. L’operador del transport metropolità vol oferir així un servei amb més freqüències del que és habitual de cara a les sortides per compres, lleure i visites i d’aquesta manera ajudar a evitar els episodis habituals de congestió de trànsit en aquesta època de l’any.

El servei de metro es reforçarà els caps de setmana del 26 i 27 de novembre, 3 i 4 de desembre, 10 i 11 de desembre i 17 i 18 de desembre, en què els comerços estan autoritzats a obrir portes en diumenge, i també el festiu del 8 de desembre. En aquestes dates circularan un 11,5 % més de combois a la franja d’hora vall de la tarda (entre les 13 i les 17 h) i un 12,6 % més a la franja d’hora punta de la tarda-vespre (entre les 17 i les 21 h). Això es notarà especialment a les línies L1 —la vermella— i L3 —la verda—, en què la freqüència de pas millorarà un 25 i un 33 %, respectivament. També es reforçarà el personal d’atenció de les estacions més properes a les zones comercials.

Horaris ampliats

També s’ampliaran els horaris habituals el dilluns 5 i el dimecres 7 de desembre, pel fet de ser vigílies de festiu, en els quals el servei funcionarà fins a les dues de la matinada. Els dies 6 i 8 de desembre l’horari serà l’habitual d’un festiu i estarà obert fins a la mitjanit.

Com ha passat altres anys, el 24 de desembrevigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà a les 23 h. El dia de Nadal el metro funcionarà de cinc del matí a dues de la matinada i per Sant Esteve el metro circularà fins a les 12 de la nit. I la nit de Cap d’Any, la que va del dissabte 31 de desembre al diumenge 1 de gener, el metro donarà servei durant tota la nit de manera ininterrompuda.

Reforç també als autobusos

La xarxa d’autobusos també reforçarà algunes línies que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials durant els caps de setmana i dies festius previs a Nadal. En diverses línies s’augmentarà la capacitat de transport destinant-hi vehicles articulats. El dissabte 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran l’última sortida des de les parades d’origen a les 22 h.