TMB ha signat un acord aquest dimecres amb l’empresa Indcar per fer proves amb un minibús 100 % elèctric en condicions reals durant tres mesos. Les proves es faran de manera intensiva en diferents línies de la ciutat tot i que TMB no ha concretat a quines: “Se sotmetrà a les línies més exigents“, ha explicat l’empresa en un comunicat. A més, el vehicle elèctric es posarà a examen durant els mesos més calorosos de l’any, el juliol i l’agost, per comprovar les màximes prestacions de les bateries.

Aquesta prova de tres mesos permetrà acumular experiència i obtenir dades sobre la funcionalitat d’aquest minibús, que s’ha presentat durant la celebració de la Cimera Mundial del Transport Públic 2023. L’empresa Indcar el presenta com una alternativa sostenible al transport públic urbà que es pot carregar completament en només 6,5 hores. Té 250 quilòmetres d’autonomia i una capacitat per a 35 passatgers. A més, és un vehicle molt compacte i amb una gran maniobrabilitat.

Línies 100 % elèctriques de la ciutat

Cal dir, però, que a Barcelona algunes línies ja funcionen amb autobusos 100 % elèctrics. Això sí, no es tracta de minibusos. És el cas de la línia H16, que va de la Zona Franca fins al Fòrum i que va fer de Barcelona la primera ciutat de tot l’estat a disposar d’una línia d’autobusos urbana d’alta demanda 100 % elèctrica. Actualment, també la línia V15, de la Barceloneta al Tibidabo, està totalment electrificada.