aparcaments bici estacions Rodalies

(ACN) El Departament de Territori ha començat a redactar el projecte per desplegar una xarxa d’aparcaments segurs de bicicletes (Bicitancats) en una trentena d’estacions de Rodalies de Catalunya. El projecte inclou actuacions per valor d’1,6 milions d’euros. La iniciativa té finançament dels fons europeus Next Generation. Els recintes tindran disseny modular per poder fer ampliacions posteriors si s’escau.

65 quilòmetres més de vies pedalables

La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat la mesura durant la reunió de la Mesa de la Bicicleta. En la trobada, Capella també ha explicat les actuacions dutes a terme en el marc de l’Estratègia catalana de la bicicleta 2025 i els avenços respecte de la darrera reunió. Segons Territori, s’han executat nou actuacions per ampliar la xarxa pedalable i n’hi ha 17 en execució o licitació. En un any s’han licitat 65 quilòmetres de noves vies per a bicis, més de la meitat dels previstos en el desplegament de l’Estratègia catalana de la bicicleta en el període 2023–2025.

Aposta institucional per la bicicleta

El Departament de Territori acull des del 2007 les reunions de la Mesa de la Bicicleta, un grup per a la participació d’organitzacions, federacions, associacions d’usuaris, empreses del sector i diverses entitats públiques i de la societat civil, vinculades al món de la bicicleta.

La Mesa de la Bicicleta es reuneix periòdicament amb l’objectiu d’abordar conjuntament la millora de les polítiques de promoció de l’ús d’aquest mitjà de transport. En particular, entre altres aspectes, els relacionats amb la planificació, execució i senyalització de vies ciclistes, la normativa i regulació de l’ús de la bicicleta, la seguretat viària, la intermodalitat amb el transport públic i estudis específics sobre el sector.