Informació a peu de semàfor i també vigilància policial per alertar els conductors. Els més afectats, els que circulen pel lateral de la Gran Via, en sentit d'entrada a la ciutat. A partir d'avui, aquest lateral del costat muntanya queda tallat a l'altura de la plaça fins al carrer de Padilla. Això obliga a desviar el trànsit privat pel carrer de la Independència. Només un carril del lateral es manté obert per a ús exclusiu dels autobusos. El tall, que durarà fins a finals de setembre, no afecta en cap cas la circulació pel tronc central, que es manté obert en tots dos sentits. Sí que hi ha altres alteracions a la mobilitat, al marge dels cotxes: (POSPO) la parada de les línies 7 i H12 pròxima al carrer de los Castillejos ha quedat anul·lada i s'ha traslladat cap al centre de la plaça. També s'ha tallat el carril bici del costat muntanya i els ciclistes han de circular ara per itineraris alternatius. El motiu d'aquestes alteracions és l'inici de les obres de construcció dels túnels viaris per sota de la plaça de les Glòries. En concret, la primera obra d'aquesta nova fase és el desviament d'un col·lector d'aigües que passa per sota de la Gran Via, i que s'ha de desplaçar a la zona que s'ha tallat ara, a la banda muntanya de la plaça. MANUEL VALDÉS, gerent adjunt d'Infraestructures "Un cop s'hagi mogut el col·lector, s'ha de començar a fer l'excavació profunda per fer la boca de túnel de la banda de Barcelona i també tota la resta d'excavacions que són necessàries per poder creuar per sota els túnels de ferrocarrils, que passaran per sobre del futur túnel viari." Els nous túnels arribaran a una profunditat de 25 metres i la construcció s'executarà durant els propers dos anys. Segons el previst, en cap moment s'efectuaran talls de trànsit en els carrils centrals de la Gran Via.

Per iniciar la construcció de l’accés del costat Llobregat als túnels, primer cal reconduir un col·lector d’aigües que passa per sota de la Gran Via. Aquestes tasques prèvies al plat fort del projecte afecten la circulació del lateral de la Gran Via fins a finals de setembre. Els vehicles que entren a la ciutat des del Besòs es desvien pel carrer de la Independència. En canvi, els tres carils centrals que creuen la plaça continuen operatius.

El tall de trànsit també afecta la parada de l’H12 i la línia 7 d’autobús situada a la cantonada de la Gran Via i el carrer de Los Castillejos, que s’ha reubicat més a tocar de la Meridiana. A més, el carril bici ha quedat inoperatiu en sentit Llobregat entre els carrers de la Independència i de Padilla.