(ACN/redacció) Una cinquantena de catalans salpen aquest diumenge del port de Barcelona per fer la volta al món en creuer al llarg de 117 dies. Durant quatres mesos, des de gener fins a l’abril, visitaran a bord del MSC Poesia un total de 50 destinacions de més de 30 països. En total, viatjaran amb 3.223 persones més de diverses nacionalitats i una tripulació d’un miler de treballadors.

50 destinacions diferents de més de 30 països

El creuer sortirà de Barcelona i seguirà la costa de l’Àfrica. Posteriorment, travessarà l’Oceà Atlàntic per visitar el Brasil, el Carib, els Estats Units o el Canadà. De tornada, visitaran Islàndia i Groenlàndia. La guerra a Gaza, però, ha fet canviar el recorregut, ja que havia de passar també pel Mar Roig. En total, més de 50 parades diferents.

Dos jubilats de Barcelona, entre els viatgers

El Jordi i la Núria són de Barcelona i estan jubilats. Ho van comentar a uns amics i, al final, es van decidir tots quatre a fer aquest viatge. En el seu cas, ja han fet altres creuers, però cap de tan llarg. “Els familiars ens tenen una mica d’enveja perquè ja no és un creuer de vuit dies pel Mediterrani”, ha bromejat el Jordi. “Hem treballat molt, ens ho hem guanyat”, han dit.

“Aquest tipus de viatges tenen els seus pros i contres”, comenten la parella de Barcelona. “Els pros és que deixes l’equipatge i ja no te n’has de preocupar”, han dit. Però “només estàs 8-10 hores a cada destinació”, han afegit.

El MSC Poesia, una mini ciutat amb tots els equipaments

El MSC Poesia va començar aquesta ruta l’any 2019, però va patir una aturada per la pandèmia. El viatge d’aquest 2024 serà el tercer. El creuer disposa de tota mena d’establiments de restauració, oci i bellesa. Pel que fa a l’alimentació, hi ha tres restaurants diferents. A més de diversos bars, sales de ball, botigues, perruqueria, spa, teatre i un casino. Els més esportistes també disposen de minigolf, gimnàs i diverses piscines.