Tarda de divendres amb retards a la xarxa de Rodalies a Barcelona. Una incidència tècnica a l’estació d’Arc de Triomf ha obligat a desviar temporalment els trens en via única al túnel de la plaça de Catalunya i això ha limitat la capacitat operativa del servei a les línies R1, R3, R4 i també l’RG1 i ha provocat retards de més de 30 minuts en alguns trens. Els combois de les línies R1 i RG1 han canviat el recorregut durant gairebé una hora i s’han desviat per l’estació de Passeig de Gràcia, fins que al voltant de les 18 h han recuperat el recorregut habitual. Els de les línies R3 i R4 no han modificat el recorregut a causa de l’avaria, però han circulat per una sola via i registren retards considerables.

Segons ha pogut saber l’ACN, es tracta d’una avaria de senyalització que ha ocasionat problemes al servei des del matí, però que ja a la tarda ha obligat a tallar una de les dues vies per posar-hi remei. 

Fonts de Renfe han explicat a betevé que els tècnics d’Adif “estan treballant en la resolució de la incidència” i que, mentre durin aquests treballs, “s’ha reprogramat el servei de les línies que circulen en aquest tram” amb l’objectiu de “minimitzar l’afectació” als usuaris. També asseguren que s’està informant els viatgers a través de tots els seus canals de comunicació i atenció al client.

Allau de queixes a les xarxes socials

Enfadats per les molèsties que els ha causat l’avaria, els usuaris se n’han queixat amb missatges a les xarxes socials. Alguns fins i tot s’han trobat l’avaria de la tarda després d’haver patit al matí els efectes d’una altra incidència entre Bellvitge i Sants.