Els veïns del carrer d'Hondures s'hauran d'acostumar a les obres. A la zona ja s'hi treballa des de principis de juliol, però a partir d'avui els treballs suposen una afectació al trànsit que s'allargarà dos anys. En concret, s'ha tallat la circulació al carrer d'Hondures entre l'avinguda Meridiana i el carrer de Sant Antoni Maria Claret. Per facilitar l'accés dels veïns als pàrquings, el passatge de Coello serà ara de doble sentit. Les obres es faran per fases i culminaran amb una nova estació de la Sagrera de les línies 9 i 10 del metro. En una primera fase es desviarà un col·lector afectat per l'actuació. Després es construirà un pou en aquest xamfrà que permetrà accedir en un futur a les andanes de l'estació. Mentre durin les obres, el districte de Sant Andreu s'ha compromès a incrementar la il·luminació, instal·lar miralls parabòlics a les cantonades i vetllar perquè l'espai de vianants sigui el més ample possible. Davant de l'estanc del Joan, però, s'hi ha deixat un pas d'uns 60 centímetres. JOAN MARTÍNEZ, comerciant "Dues persones no hi passen. 65 centímetres és poc. Si com a mínim haguessin deixat el mateix espai de la vorera." El nou vestíbul al carrer d'Hondures substituirà aquest altre, amb entrada per Felip II, que es va inaugurar el juny passat. Ara dóna servei a les línies 9 i 10, però quan el tram central de la línia estigui acabat, aquest accés serà exclusiu per a la línia 4, que s'ha d'allargar des de la Pau fins a la Sagrera.

Com a alternativa a les restriccions al carrer d’Hondures, el passatge de Coello serà de doble sentit. Tot i això, durant aproximadament dos anys, les diferents fases de les obres comportaran altres afectacions a la zona amb els pertinents desviaments. de les línies 9 i 10 del metro a l’estació de la Sagrera, provoquen restriccions de trànsit des d’avui. Quan finalitzin les obres, el tram d’Hondures es convertirà en zona de vianants.

210910hondures+

El nou vestíbul que es construirà a l’estació del carrer d’Hondures correspondrà pròpiament al de les línies 9 i 10 del metro. L’actual vestíbul, situat al carrer de Felip II que ja funciona des de l’estiu, formarà part en un futur del perllongament de la línia 4.