Renfe ha expedit prop de 300.000 abonaments gratuïts per viatjar a Rodalies de Catalunya aquest primer quadrimestre de l’any, és a dir, fins al 30 d’abril del 2023. Del total, un 84,2 % dels títols correspon a Rodalies de Barcelona i la resta, un 15,8 %, a serveis regionals d’altres zones. A més dels abonaments gratuïts per a clients recurrents, Renfe ha venut també gairebé 2.500 títols amb descomptes del 50 % d’Avant per utilitzar als serveis de mitjana distància d’alta velocitat.

Una aplicació per adquirir els abonaments

L’app de Rodalies permet l’adquisició dels abonaments recurrents de forma ràpida, amb l’adquisició d’un codi QR que es descarrega en el mòbil i que es pot utilitzar en el control d’accés de les estacions. 

Per adquirir aquests títols, encara que són gratuïts, s’ha de dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies de Barcelona i de 20 euros per als serveis regionals.

Com aconseguir la devolució de la fiança

Als viatgers que hagin utilitzat l’abonament gratuït per als serveis de Rodalies de Catalunya i que van fer el pagament amb targeta de crèdit, des del 9 de gener i de forma progressiva, se’ls està retornant la fiança de forma automàtica. A aquestes persones se’ls reintegra l’import al mateix compte en què tenen vinculada la targeta de crèdit amb la qual van fer el pagament.

En el cas dels abonaments adquirits en metàl·lic, els viatgers podran apropar-se des del 16 de gener als punts de venda de les estacions.