r4 rodalies catalunya
Foto: Laura Guerrero

(ACN) Renfe ha expedit a Catalunya prop de 300.000 abonaments gratuïts per viatjar a Rodalies de Catalunya aquest primer quadrimestre de l’any, és a dir, fins al 30 d’abril del 2024. Del total dels títols, el 81,5 % correspon a bitllets per a Rodalies i, la resta, per als trajectes de mitjana distància. A més dels abonaments per a viatgers habituals, Renfe ha venut prop de 2.400 títols amb descomptes del 50 % de mitjana distància d’Avant per utilitzar en els trens d’alta velocitat.

Després de l’aprovació per part del Consell de Ministres dels abonaments gratuïts per al 2024, Renfe crearà títols multiviatge específics que tindran vigència per a cada quadrimestre de l’any. A tot l’estat, la companyia supera el milió d’abonaments gratuïts expedits des de l’inici de l’exercici.

Abonament gratuït amb fiança

Per adquirir l’abonament, tot i ser gratuït, és necessari dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per a mitjana distància. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança un cop es constati que s’ha realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Mesures per evitar un ús irregular

D’altra banda, Renfe prendrà mesures per evitar l’ús irregular dels abonaments en els trens de mitjana distància Avant, on s’ha detectat que hi ha passatgers que reserven diverses places i després no les fan servir i tampoc no les anul·len. Aquestes mesures entraran en vigor l’1 de març.

Amb l’objectiu de fomentar el bon ús d’aquests títols bonificats, Renfe ha tret una campanya de conscienciació a la ciutadania. Addicionalment, l’operadora pública estatal realitzarà controls aleatoris en els trens Avant per comprovar l’ús correcte dels títols bonificats.