La plaça de Catalunya és un punt neuràlgic de la ciutat, on normalment durant aquesta nit s’hi acumula molta gent. L’Ajuntament ha previst posar tanques al voltant del perímetre de la plaça per no deixar-hi entrar aquelles persones que duguin llaunes o ampolles de vidre. D’aquesta manera es pretén que la celebració de la nova entrada d’any sigui cívica i, sobretot, segura. Fora del recintela brigada de neteja facilitarà gots de plàstic per buidar el contingut dels envasos i poder accedir a la plaça.

Aquest control d’accés també serà present a les Rambles i al tronc de Ciutat Vella, zones molt concorregudes en aquesta nit de festa. A més, a les 21.45 h aproximadament es tallarà el trànsit a tot el perímetre de la Plaça de Catalunya, i també es tancaran els accessos de metro de Rambles, Pelai i Plaça de Catalunya, i també els accessos a Ferrocarrils i Renfe de la plaça.

Els cossos de seguretat també controlaran rigorosament la venda ambulant de begudes, una pràctica il·legal. Aquest control es farà sobretot als voltants de la Plaça de Catalunya i les Rambles. A partir de la 1 h de la matinada finalitzarà l’operatiu de Plaça de Catalunya, i Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra es desplaçaran a les zones d’oci nocturn per tal de prevenir possibles aldarulls. A més, també hi haurà controls d’alcoholèmia, drogotests i vigilància de trànsit.

Dispositiu especial de neteja

L’Ajuntament desplagarà un dispositiu especial de neteja amb un total de 115 operaris, que treballaran a la zona de Plaça de Catalunya i les Rambles. El dispositiu consta de 46 vehicles, i compta també amb 19 contenidors per recollir les ampolles de vidre i les llaunes del centre de la ciutat. A més, també s’instal·laran lavabos químics portàtils. El cost d’aquest operatiu especial de neteja ideat pel centre de la ciutat, on s’hi acumula més gent, és de 17.500 euros.

Transport públic

Es recomana l’ús del transport públic durant tota la nit ja que se’n reforçarà el servei. El metro funcionarà ininterrompudament durant tota la nit del dia 31 i fins les 12 de la mitjanit del diumenge dia 1 de gener. Els Ferrocarrils de la Generalitat, el tramvia i el Bicing també oferiran un servei continuat.