Tarda complicada a les carreteres de sortida de Barcelona. En plena hora punta de l’operació sortida del pont de quatre dies de Tots Sants, s’han produït retencions de 15 quilòmetres a la ronda de Dalt, 9,5 dels quals en sentit nord, és a dir, direcció nus de la Trinitat per problemes derivats d’un accident. També hi ha hagut 5,5 km d’aturades en sentit sud, direcció nus del Llobregat, amb un carril tallat.

La mateixa imatge s’ha produït a la ronda del Litoral, amb trams d’aturades en tots dos sentits que han sumat 15 quilòmetres. Una avaria en un vehicle ha obligat a tallar un carril a la ronda del Litoral en sentit sud, fet que ha provocat una retenció de 8,5 quilòmetres. També hi ha hagut aturades en diferents punts del sentit nord, direcció nus de la Trinitat, que han sumat 5,5 km.

Els autobusos, també afectats

Derivat de les cues d’aquesta tarda a la Ronda de Dalt, TMB ha informat que les línies H2, H4, V15, V17, V19, V21, 19, 27, 60, 76, 119, 123 i 124 han vist afectades la seva freqüència de pas.

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 475.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona a partir d’aquest divendres. Les carreteres on es preveu una mobilitat més complicada són la C-16, la C-17, la C-14 i la C-55. També es preveuen retencions importants a la B-23 i la C-58.

50 quilòmetres de retencions a l’AP-7

L’autopista AP-7 ha registrat fins a 50 quilòmetres de circulació amb retencions o congestió en diferents punts de la via, en el primer dia d’operació sortida de Tots Sants que durarà fins demà a les 3 de la tarda. El Servei Català de Trànsit recull incidències entre Mollet del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda, entre Barberà del Vallès i Cerdanyola, entre Sant Cugat i Cerdanyola, entre Castellví de Rosanes i Castellbisbal, a Tarragona o entre Amposta i l’Aldea. Als trams més complicats se superen els 9 quilòmetres de congestió, principalment en sentit sud.