El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que 475.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona aprofitant el pont de quatre dies de Tots Sants. Per garantir la seguretat a les carreteres catalanes i evitar accidents s’ha dissenyat un dispositiu especial que s’activarà divendres i s’allargarà fins dimarts, jornada clau de l’operació tornada. Es desplegaran 1.617 mossos d’esquadra per les vies de més mobilitat, però també en vies secundàries i aquelles on es preveu més circulació. Els agents faran uns 1.300 controls, entre els quals de drogues i alcoholèmia, de velocitat i de distraccions.

Aquesta és la segona operació especial de tardor —la primera va coincidir amb la Festa Major de la Mercè— i es preveu que les destinacions de muntanya i comarques de l’interior concentrin el gruix dels desplaçaments. Per aquest motiu, les carreteres on es preveu una mobilitat més complicada són la C-16, la C-17, la C-14 i la C-55. També es preveuen retencions importants a la B-23 i la C-58.

També es preveu que l’AP-7 i la C-33 siguin dues vies problemàtiques, perquè l’alliberament dels peatges ha provocat que augmentin els vehicles que hi circulen.

Retencions als accessos als cementiris

Enguany la festivitat de Tots Sants cau en dimarts, la jornada d’operació tornada. Per això, els desplaçaments als cementiris podran complicar encara més la mobilitat, sobretot als accessos. El Servei Català de Trànsit recomana planificar el viatge i, sempre que sigui possible, evitar la franja de 17 a 21 h de dimarts per tornar a casa, perquè és quan es preveuen més congestió i problemes de trànsit.

Pel que fa a l’operació sortida, començarà a les 14 h de divendres i s’allargarà fins a les 14 h de dissabte.

Mesures especials de regulació del trànsit

Per incrementar la capacitat d’algunes vies complicades s’habilitaran carrils addicionals en sentit contrari a l’AP-7 nord i sud.

On es preveu més circulació es duran a terme 1.310 controls: 331 d’alcoholèmia i drogues, 241 de seguretat passiva, 189 de motocicletes, 254 de distraccions, 207 de velocitat i 22 de transports.