Aquest dilluns han començat a circular a Nou Barris les tres noves línies de bus de TMB (180, 182 i 183), que substitueixen les que fins ara gestionava l’empresa Sagalés (80, 81, 82 i 83) i que a partir d’ara gestionarà TMB. I ho han fet amb queixes d’una part dels veïns.

La principal objecció que tenen és la desaparició d’algunes línies, com la 81 (amb els canvis les línies 80 i 81 es fusionaran en la Línia 180). Creuen que perden qualitat en el servei. Per això, l‘associació de veïns de Roquetes ha convocat una concentració a la seu del districte de Nou Barris.

L’Ajuntament diu que escoltarà els veïns

Des del consistori afirmen que el fet que TMB internalitzi el servei de bus en aquesta zona de la ciutat només suposarà millores. Tot i això, el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, afirma que l’Ajuntament manté una interlocució constant amb els veïns i que, si cal, el servei s’ajustarà en funció de les necessitats. Destaca, però, que l’estrena de les noves línies millorarà la connexió amb la ciutat.

Queixes el primer matí d’estrena

Aquest dilluns, primer dia en què s’han posat en funcionament les noves línies, els veïns afirmen que hi ha hagut alguns problemes. Diuen que alguns busos han arribat amb retard. Una de les qüestions que tampoc no els agrada és la mida dels vehicles, més petits que els anteriors i la desaparició d’una part del recorregut que abans feia la Línia 83. Diuen els que viuen o porten els fills a l’escola al carrer de Perafita que es veuen obligats a fer transbordament per arribar a la seva destinació.

Malgrat tot, els veïns celebren que els treballadors de l’empresa Sagalés de les línies anteriors passin a formar part de TMB i que se’ls hagi internalitzat.