La nova línia de bus X1 de Barcelona, que s’estrena aquest dilluns, 20 de setembre, permet creuar tota la ciutat, des de la plaça de Francesc Macià fins a la de les Glòries amb parades al centre, en només 20 minuts. Aquest és el temps que ha calculat TMB que es tarda per cobrir tot el trajecte, que només té quatre parades.

22 minuts i 30 segons per travessar Barcelona

Per comprovar-ho, betevé ha instal·lat una càmera en un dels autobusos d’aquesta línia exprés i ha cronometrat la durada del trajecte. El viatge ha començat a la parada dels Encants i ha finalitzat a la plaça de Francesc Macià. En total, el trajecte ha tingut una durada de 22 minuts i 30 segons. El nou bus exprés ha trigat només 13 minuts a anar de les Glòries a la parada del carrer d’Aragó amb el passeig de Gràcia.

Recorregut i parades del bus X1

Quatre parades per sentit

La nova línia exprés només s’atura en quatre parades per sentit. De Francesc Macià a Glòries té parada davant de l’Hospital Clínic i, després, s’atura tres vegades més al llarg de la Gran Via. Finalment, arriba a la plaça de les Glòries. En l’altre sentit, de Glòries a Francesc Macià, el bus passa pel carrer d’Aragó (on fa tres parades), per Comte d’Urgell (on s’atura una vegada) i per l’avinguda de Sarrià.

L’X1 funciona només els dies feiners de dilluns a divendres, i s’espera que cada dia transporti 4.000 viatgers, amb una previsió d’arribar al milió d’usuaris anuals.