La plaça de Francesc Macià i la de les Glòries quedaran unides pel centre de la ciutat en només 20 minuts amb el nou bus X1 de Barcelona, la nova línia que TMB estrenarà el dilluns 20 de setembre. Aquest divendres s’ha fet un viatge en proves que s’ha allargat 18 minuts: el bus ha sortit de Francesc Macià a les 10.08 h i ha arribat a les Glòries a les 10.26 h. En aquest viatge inaugural, però, només s’ha aturat a una de les quatre parades que té durant el recorregut.

El bus X1 té una parada terminal a Francesc Macià, al costat del tramvia

Parades a l’Hospital Clínic, Universitat, el passeig de Gràcia…

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha assegurat que l’X1 podrà fer el trajecte en 20 minuts, ja que està concebuda com una línia exprés que només s’aturarà en quatre parades per sentit. De Francesc Macià a Glòries va pel carrer de Villarroel, s’atura davant de l’Hospital Clínic i despr´és para tres vegades més al llarg de la Gran Via. L’útima aturada, la fa a Glòries.

En l’altre sentit, de Glòries a Francesc Macià, el bus passa pel carrer d’Aragó (on fa tres parades), per Comte d’Urgell (on s’atura una vegada) i l’avinguda de Sarrià. L’X1 funcionarà només els dies feiners de dilluns a divendres i s’espera que cada dia porti 4.000 viatgers, amb una previsió d’arribar al milió d’usuaris anuals.

L’ampliació de la línia, en estudi

Tot i que encara no s’ha estrenat, des de TMB han avançat aquest divendres que s’està estudiant la possibilitat d‘ampliar el recorregut actual per la banda Llobregat i posar una parada a la zona de Maria Cristina. També s’està valorant posar en marxa altres línies semidirectes a la ciutat.

L’alternativa ràpida als busos 6 i 7

La nova línia d’autobús pot assolir velocitats comercials més
altes que la mitjana actual de la xarxa, que és d’uns 12 km/h, amb l’objectiu d‘assolir els 14-15 km/h. TMB afirma que l’X1 estalviarà temps als usuaris que actualment han de fer servir altres línies de bus, com la 6 i la 7. Segons el conseller delegat de l’empresa, Gerardo Lertxundi, el guany és d’un 30 %.

Rosa Alarcon TMB
La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha fet el viatge inaugural amb altres autoritats