metro barcelona

Les xarxes de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han registrat un increment de passatge durant els dies del Mobile World Congress 2023, especialment al metro. Les validacions han augmentat un 11 % respecte a l’any 2019, el darrer abans de la covid. Comparant-ho amb l’any passat l’increment és encara més gran, d’un 25 %.

El metro va registrar rècord de validacions des de la pandèmia dimecres, 1 de març, amb més d’1,45 milions. Al llarg de tot el congrés, s’han guanyat un total d’1,13 milions de validacions respecte a l’edició del 2022 i 0,55 milions respecte a la del 2019. A més, la línia més utilitzada ha estat l’L5 durant aquests dies de MWC.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha remarcat que “les xarxes de TMB han contribuït notablement a la mobilitat en aquests dies de MWC, demostrant un cop més la seva capacitat per adaptar-se als grans esdeveniments de la ciutat i que són un transport clau per a la mobilitat de Barcelona”.

Augment de passatgers al bus

TMB va reforçar les línies de bus regulars d’accés al congrés i l’organització del MWC va contractar a TMB un servei especial d’autobusos llançadora directes. Tant les línies regulars com els busos llançadora van funcionar amb regularitat durant els quatre dies de congrés, sense incidències i amb un gran augment de passatgers.

La xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona ha registrat un altre rècord amb més de 34,8 milions de validacions durant tot el mes de febrer. S’ha notat un augment en el nombre de viatges des de l’inici del 2022 i que millora consecutivament.