multes carril mig

( ACN / Redacció) Arrenca un cap de setmana llarg pel festiu de la segona Pasqua, i el Servei Català de Trànsit preveu que uns 470.000 vehicles surtin de l’àrea de Barcelona entre divendres i les 15 h de dissabte. L’operació sortida s’ha iniciat amb alguna retenció a les rondes al voltant de la ciutat i en especial a les autopistes de la costa del Maresme, com ara la C32.

La tarda ha començat també amb retencions en alguns punts de l’AP-7 a causa d’accidents. El més greu, la crema d’un camió que transportava resines a Vilobí d’Onyar i ha obligat a posar en marxar un operatiu especial. També s’han format cues a l’AP-7 a l’altura de Gelida i Castellbisball, i en alguns moments a Parets del Vallès. Des del Servei Català de Trànsit es recomana seguir l’evolució de les carreteres abans de sortir.

La Fórmula 1 complicarà la circulació

El pitjor podria arribar dissabte a l’AP-7, ja que coincidiran aquells que surtin per anar de cap de setmana llarg amb els qui es dirigeixin al Gran Premi de Fórmula 1, que tindrà lloc al Circuit de Catalunya de Montmeló. Tot i que serà diumenge quan hi assistirà més públic, més de 100.000 persones, l’afluència també serà molt elevada dissabte. Per això, es recomana evitar l’AP-7 en les hores de major afluència al circuit, entre les 11 h i les 14 h, i entre les 16 i les 19 h, i aprofitar les hores vall.

Pel que fa a l’operació tornada, es treballa amb la previsió que dilluns entre les 12 h i les 0 h retornin uns 280.000 vehicles.

Controls a les autopistes

Durant els tres dies, més de 1.000 agents dels Mossos d’Esquadra faran un miler de controls en aquelles vies on es preveu més circulació. Vigilaran sobretot el consum d’alcohol i drogues, les distraccions i l’excés de velocitat, entre d’altres. A més, des del SCT es desplegaran algunes mesures com carrils addicionals o restriccions a vehicles pesats en alguns trams de les autopistes.