Primer pas, despintar els senyals. El segon, tallar un carril per començar les tasques prèvies a les obres de més envergadura i que permetran ampliar les voreres fins als 4 metres 60 d'amplada. LOURDES SOLANS "Quan coincideix un carret de compra i un nen amb cotxet, és que no es passa. Està deixat de la ma de déu." EVA MARÍA SIERRA, bar El Punt "Es para mejorar, entre que aparcan las motos y todo, en las aceras no hay espacio. Aguantarse y paciencia." Els propietaris d'aquest bar confien que un cop acabin les obres hi haurà espai suficient a la vorera per instal·lar una terrassa. A canvi, però, el carrer de Balmes perdrà un carril, i passarà de cinc a quatre. Durant els 14 mesos que duraran les obres es vol garantir que les actuacions tinguin un impacte lleu sobre els veïns. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Sarrià - Sant Gervasi "Sempre hi haurà com a mínim tres carrils per circular per Balmes i tots els accessos a pàrquings i entrades de vehicles estaran garantits al llarg de totes les obres." El projecte preveu també la renovació del clavegueram, el paviment, l'arbrat i el mobiliari urbà, de la plaça Molina fins a la Diagonal. Així es vol equiparar aquest tram al comprès entre la Diagonal i el carrer d'Aragó que es va reformar fa ara tres anys. A principis d'any està previst que comenci una nova fase de remodelació del carrer de Balmes, amb la reforma del tram que va de la Gran Via al carrer d'Aragó. Quedarà pendent la reordenació de la part superior del carrer, de la plaça Molina a la de Joaquim Folguera, un projecte que ja està previst i que es definirà amb la participació dels veïns.

Les obres preveuen renovar també els embornals connectats a col·lectors ja existents o projectats, així com la renovació de l’enllumenat per fanals amb tecnologia LED, seguint el nou Pla director d’il·luminació. Aquestes actuacions, projectades en 4.685.000 euros, faran perdre un carril de circulació al carrer de Balmes, que passarà a tenir-ne quatre: dos de circulació general, un de reservat per al transport públic i un carril multiús.

El carrer de Balmes va ser reurbanitzat l’any 2010 al tram entre l’avinguda Diagonal i el carrer d’Aragó, fet que va portar els veïns de Sant Gervasi a demanar una reforma similar a la part alta del carrer. Inicialment, estava previst que les obres es realitzessin només en el tram entre la travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal, però l’Ajuntament va licitar conjuntament totes les obres del carrer de Balmes amb l’objectiu d’agilitzar-les.

La primera fase d’actuacions no obligarà a tancar la circulació de vehicles al carrer de Balmes. Les obres afecten la vorera del costat Besòs en el tram entre la plaça de Molina i el carrer de Laforja. En aquest primer estadi està previst que s’executi un nou tram de col·lector i que es retirin els arbres. A més, es podrien produir restriccions de trànsit a les cruïlles amb els carrers dels Madrazo i Sant Eusebi.

La segona fase de les obres afectarà el tram entre la plaça de Molina i la travessera de Gràcia, mantenint tres carrils de circulació, i està previst que duri de gener a març de 2014, i que afecti també la vorera del costat Besòs.

Les següents fases de les obres s’aniran programant a mesura que s’avancin aquestes actuacions.