Els usuaris de la línia L9 Sud del metro hauran de modificar el recorregut durant 14 dies a partir d’aquest dilluns. El motiu són les obres que s’hi han de fer per acabar de solucionar la incidència que hi ha des de fa setmanes per una fuita d’aigua i que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

L’avaria es va produir el 19 d’octubre al túnel que uneix les estacions d’Europa–Fira Can Tries – Gornal i obliga els viatgers a canviar d’andana per continuar el recorregut. A partir de dilluns arriben canvis.

Ferran, l’estació fantasma del metro que va viure dues dècades sota la Rambla de Barcelona
L’estació de Ferran de Barcelona va formar part durant un temps de l’antiga Línia I del metro

Com afectaran les obres als viatgers?

Els treballs implicaran canvis per als usuaris. I TMB ha explicat de quina manera es pot continuar el trajecte.

  • Cap a Aeroport T1: si l’usuari es troba a les estacions de Zona Universitària, Collblanc o Torrassa, haurà d’agafar l’L10 Sud fins a Can Tries – Gornal. Un cop allà, haurà de baixar i esperar, a la mateixa andana, qualsevol dels trens de l’L9 Sud, que el portarà a la destinació.
  • Cap a Zona Universitària: si l’usuari es troba en alguna de les estacions situades entre Aeroport T1 i Europa-Fira, haurà de baixar a l’estació de Can Tries – Gornal. Allà, haurà de canviar d’andana per agafar l’L10 Sud fins a Torrassa, Collblanc o Zona Universitària. Mentre durin les obres, aquesta línia arribarà excepcionalment fins a aquesta última parada.