Dues veïnes de Pedralbes han estat multades per estacionar al carrer de Jordi Girona en un dels trams de l’àrea verda que encara no ha entrat en funcionament. De fet, no ho farà fins al proper dilluns, 7 de novembre.

Una de les veïnes afectades, Asunción Molpeceres, explica a betevé que va estacionar el seu vehicle en aquest tram del carrer de Jordi Girona el 17 d’octubre. Quan hi va tornar l’endemà, es va trobar la denúncia: “El seu vehicle ha estat sancionat per haver infringit les normes de circulació”. Explica que va trucar a B:SM i que li van dir que l’havien multada per estar estacionada sense el preceptiu tiquet a l’àrea verda 24, precisament, la que continua inoperativa.

Aquesta veïna afegeix que “molts dels vehicles que estaven allà aparcats van ser multats, cosa que no té cap sentit perquè no es podia ni treure el tiquet”. Els operaris hi havien senyalitzat els estacionaments en verd només tres dies abans, els dies 14 i 15 d’octubre. Es dona la circumstància que l’Asunción paga anualment el seu tiquet de resident a la zona verda que li correspon, la zona ZU.

Una situació molt similar la va viure l’Elisabet Noé, que també va aparcar el vehicle en aquest tram del carrer de Jordi Girona. Assegura que, malgrat la zona verda ja estava senyalitzada “no hi havia cap rètol que indiqués que s’havia de pagar”. Com a resident, també paga periòdicament la zona verda.

B:SM demanarà la retirada de les dues denúncies

Fonts de B:SM han confirmat a a betevé que han detectat un error en el traspàs de la zona que corresponia a aquestes dues veïnes, la ZU, a la nova que entrarà en funcionament dilluns, la 24. Asseguren que demanaran a l’Institut Municipal d’Hisenda la retirada d’aquestes dues denúncies. Si altres veïns de la zona creuen haver estat víctimes del mateix error, els demanen que presentin recurs.

La Guineueta i Verdum se sumen a l’àrea verda de Nou Barris
L’estacionament regulat no s’estendrà a les Roquetes ni Canyelles mentre no s’arribi a un consens amb els veïns

944 noves places de zona verda

La nova zona verda 24 sumarà a partir d’aquest dilluns 944 places d’aparcament regulat a la calçada entre els límits que formen els carrers de Manel Ballbé, Torrent de les Roses, camí de Finestrelles, avinguda Pearson, Font del Lleó, camí de la Mare de Déu de Lorda, carrer de Castellet, avinguda de Pedralbes i avinguda Diagonal. La intenció és que els veïns del barri de Pedralbes tinguin prioritat a l’hora d’aparcar. A més, està previst crear 267 places d’àrea de motos i 10 noves places d’àrea DUM (distribució urbana de mercaderies).