Aquest dilluns han entrat en funcionament 1.547 places d’àrea verda a Nou Barris, concretament a la Guineueta i Verdum. Aquests dos barris passen a engreixar la zona 32 d’aquest tipus d’estacionament regulat, que també inclou Porta, la Prosperitat, el Turó de la Peira i Can Peguera. A més, amb aquesta actuació s’han creat 223 aparcaments per a motos, 153 places d’àrea DUM (distribució urbana de mercaderies) i 82 d’àrea blava.

Pel que fa a la resta del districte, està previst que a finals d’any la Trinitat Nova entri al mapa d’estacionament regulat. De moment, no ho faran els barris de Canyelles i les Roquetes perquè l’Ajuntament no ha aconseguit un consens amb els veïns.

Nou Barris ja té set barris amb àrea verda

La implantació de l’àrea verda al districte de Nou Barris va començar fa uns dos anys a Vilapicina i la Torre Llobeta. Des d’aleshores, les places d’aparcament regulat s’han anat estenent a la resta de barris del districte fins a arribar a Verdum i la Guineueta.

Amb aquesta mesura, la intenció de l’Ajuntament és “afavorir l’aparcament per als residents”. Hi ha barris com la Guineueta i la Prosperitat que tenien una forta pressió de vehicles forans. Molts conductors que no eren del barri feien servir les places d’aparcament gratuït d’aquestes zones, una maniobra que ja no poden fer.

Canyelles i les Roquetes cauen provisionalment de la llista

Les previsions del govern municipal eren acabar la legislatura amb 10 dels 13 barris del districte amb àrea verda. En un primer moment es van descartar els tres barris de la Zona Nord: Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. Ara, a la llista de barris sense àrea verda, s’hi han sumat també Canyelles i les Roquetes.

Abans d’iniciar les reunions informatives amb els veïns d’aquests barris, el regidor del districte ja va avançar que serien “complicats” perquè limiten amb la serra de Collserola. A això s’hi ha sumat la ferma oposició del veïnat de Canyelles, que no veu necessària la implantació de l’àrea verda. L’Associació de Veïns de Canyelles afirma que al barri només aparquen els veïns. L’Ajuntament espera que amb el temps es pugui aconseguir un consens.