El sindicat Elite Taxi ha organitzat una marxa lenta de taxis a Barcelona aquest dimarts, 28 de setembre, al matí per protestar contra l’aliança entre Uber i Free Now.

La concentració de taxistes s’ha convocat a les nou del matí davant el recinte firal de l’Hospitalet. La marxa, però, ha començat pocs minuts després de les 10 h i ha recorregut la Gran Via fins a arribar a la plaça de Catalunya. El sindicat ha calculat que hi han participat 1.300 taxis, mentre que la Guàrdia Urbana rebaixa la xifra als 290 vehicles.

Assemblea davant la seu de Free Now, a la plaça de Catalunya

La marxa ha arribat a la plaça de Catalunya a quarts de dotze del migdia. Un cop allà han aparcat els taxis als carrers dels voltants per celebrar una assemblea davant les oficines de Free Now, situades a la mateixa plaça. Elite vol denunciar l’aliança entre Uber i Free Now, que qualifiquen com un “atac directe al sector del taxi”.

Segons el portaveu del sindicat, Tito Álvarez, actualment a Barcelona hi ha uns 3.000 taxistes que treballen amb Free Now. Álvarez denuncia que, de moment, aquesta aplicació només treballa amb taxistes a l’estat, però que a Europa està associada amb Uber. “Estant donant de menjar a l’enemic”, es lamenta. A banda de les mobilitzacions, Elite Taxi també ha anunciat que estan preparant diverses demandes “en breu”, i que aniran al Parlament Europeu el proper 14 d’octubre per denunciar la situació del sector. “Tenim un cavall de Troia molt extès i normalitzat”, diu Álvarez, “i comencem a denunciar i a picar pedra perquè tots els companys comencin a fer el pensament de sortir de l’aplicació”.

L’última marxa lenta va col·lapsar el centre de Barcelona

La darrer marxa lenta convocada per Elite Taxi es va fer el 20 de maig en contra de les llicències de VTC i va col·lapsar el centre de Barcelona. 4.000 taxistes, segons el sindicat, i 800 segons la Guàrdia Urbana, van protestar amb els vehicles des de la plaça d’Espanya fins a la via Laietana.