Élite Taxi torna a la càrrega aquest dimarts, 28 de maig, “contra la impunitat” de les plataformes Cabify, Uber i Bolt que donen servei amb VTC il·legals” amb una nova manifestació de taxis. La protesta arrencarà a les 9.30 h a les Torres Venecianes de plaça d’Espanya amb una marxa lenta per la Gran via de les Corts Catalanes que pretén col·lapsar el trànsit al centre de la ciutat.

Assemblea de taxistes al passeig de Gràcia

La caravana acabarà a l’entorn de la confluència entre la Gran via i el passeig de Gràcia, on han previst fer-hi una assemblea a les 12 h del migdia. Per això, conviden els participants a aparcar els taxis als tres carrils centrals de la Gran via i del passeig de Gracia fins al carrer de Mallorca. La intenció és ocupar tots els carrils de pujada i baixada. Si s’omplen, volen estendre l’ocupació entre Gran via i el carrer d’Entença.

A l’assemblea plantejaran futures accions per pressionar perquè “es regulin les plataformes de VTC i es comprometin a posar un topall de VTC a Catalunya”. Una altra de les reivindicacions és que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra facin més controls a aquests serveis alternatius al taxi.

Taxistes i Cabify eleven la pressió

La mobilització d’aquest dimarts respon a la intenció d’Élite de pressionar contra alguns punts de la regulació en què treballa la Generalitat. Al sector del taxi el preocupa que es pugui afavorir la creació de centenars de llicències urbanes VTC sota la nova categoria de gran turisme, que els permetrien operar a tot Catalunya. Però també volen plantar cara a la “campanya de desacreditació” de la qual acusen Cabify.

Aquesta plataforma ja va convocar la setmana passada una “vaga de maletes”, en què van amuntegar maletes per reivindicar que la ciutat necessita més llicències VTC per evitar cues de viatgers a l’estació de Sants.

“Ho paralitzarem tot. No ho pensem permetre”

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha dit en declaracions a betevé que no admetran que les institucions polítiques “permetin el servei dels VTC que operen amb vehicles il·legals“. Diu que el govern no els està posant cap impediment i que la massificació d’aquests vehicles els complica poder fer la seva feina. Álvarez també ha dit que el gremi de taxistes porta 104 mobilitzacions i que en seguiran fent fins que es validi el decret que reguli definitivament la intermediació del servei de taxis i VTC.