Finalitza la manifestació de taxis a Barcelona. Els taxistes han protagonitzat novament una protesta a la ciutat aquest dimarts en contra de “la impunitat” de les plataformes Cabify, Uber i Bolt que, segons afirma el sector, ofereixen el seu servei amb “VTC il·legals”. La mobilització ha consistit en una marxa lenta i l’estacionament dels vehicles a la Gran Via i el passeig de Gràcia. Segons la Guàrdia Urbana, hi han participat 900 vehicles.

Marxa lenta des de les Torres Venecianes

El punt de trobada ha estat a les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya i, tot seguit, ha començat la marxa lenta per la Gran Via de les Corts Catalanes, una de les grans artèries urbanes de la ciutat. A la confluència amb el passeig de Gràcia s’ha fet una assemblea i s’ha decidit dur a terme dues accions.

Els conductors han acordat que si el Ministeri de Transports —amb qui es reuniran després de les eleccions— no els abaixa les assegurances col·lapsaran el port i l’aeroport de Barcelona. Una altra decisió que han pres és que si abans de l’1 de setembre la Generalitat no elabora una llei per regular els VTC tallaran les rondes i l’aeroport.

Pressió per regular les plataformes de VTC

Els taxistes es plantegen futures accions que serveixin com a mesura de pressió perquè “es regulin les plataformes de VTC i es comprometin a posar un topall de VTC a Catalunya“. En aquesta línia, reclamen que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra facin més controls a aquests serveis alternatius al taxi.

13:42
   

Fins aquí el seguiment de la protesta

Acabem aquí el seguiment, minut a minut, de la protesta dels taxistes al centre de la ciutat. 

13:10
   

S’acaba l’assemblea i acorden dues accions

L’assemblea de taxistes ha finalitzat. Els conductors han acordat que si el Ministeri de Transports —amb qui es reuniran després de les eleccions— no els abaixa les assegurances col·lapsaran el port i l’aeroport de Barcelona. Una altra decisió que han pres és que si abans de l’1 de setembre la Generalitat no elabora una llei per regular els VTC tallaran les rondes i l’aeroport.

12:57
   

900 taxis a la protesta d’aquest dimarts

La Guàrdia Urbana ha comptabilitzat 200 taxis en la protesta d’aquest dimarts que transcorre pel centre de la ciutat. En aquests moments se celebra l’assemblea.

12:38
   

Comença l’assemblea de taxistes

Els taxistes han començat una assemblea al centre de la ciutat, a la confluència del passeig de Gràcia amb la Gran Via.

Assemblea taxis

12:28
   

Aquestes són les afectacions de línies de bus

La concentració de taxistes al centre de la ciutat està alterant les línies de bus D50, H16, V13, V15, V17, X1, 7, 19, 22, 24, 39, 47, 55, 59, 63 i 67.

11:59
   

Afectacions a la mobilitat 

La marxa lenta està provocant afectacions al trànsit privat. 

11:48
   

La marxa lenta arriba a la Gran Via amb el passeig de Gràcia

La capçalera de la manifestació ja és a la confluència de Roger de Llúria amb la Gran Via. D’aquí a uns minuts arrencarà l’assemblea de taxistes a la cantonada de la Gran Via amb el passeig de Gràcia.

Taixs manifestació

11:22
   

Élite vol que Uber, Cabify i Bolt siguin tractades com empreses de transport

Élite Taxi ha reclamat que Uber, Cabify i Bolt siguin tractades com empreses de transport i que només puguin fer viatges en cotxes amb llicència legal. També ha demanat que el govern central intercedeixi davant les asseguradores per rebaixar el preu de les assegurances que paguen els taxis, que ha xifrat entre 3.000 i 5.000 euros a l’any per una pòlissa a tercers.

taxis mani

11:10
   

Els taxis ja envaeixen la Gran Via

Els taxistes que aquest dimarts es mobilitzen pel centre de Barcelona ja són a la Gran Via. El portaveu d’Élite Taxi espera que s’hi concentrin uns 2.000 vehicles.

Taxi manifestació

11:00
   

Les futures protestes, al port i l’aeroport

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que les properes mobilitzacions ja no es faran al centre: “Cuidarem molt la gent de Barcelona”. Álvarez ha assenyalat que les properes manifestacions seran a la zona de creuers del port, a l’aeroport de Barcelona i a les estacions.

Taxis Gran Via

10:33
   

Álvarez: “Volem que s’acabi la barra lliure”

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, lamenta que segueix la “invasió de les VTC il·legals controlades per Uber, Cabify i Volt”. Assegura que les plataformes no tenen cap mena de control. Per això, ha expressat que volen “un règim d’autorització amb la qual només es pugui donar servei amb vehicles legals”. “Que s’acabi la barra lliure”, ha afegit. Els taxistes esperen convocar un total de 2.000 vehicles a la marxa lenta.

Taxis protesta

10:19
   

Afectacions als busos per la mobilització

TMB informa que les línies 13, 23, 46, 65, 79, 150 i 165 estan afectades a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. S’han anul·lat les parades 393, 3793, 3794 i 3795.

https://x.com/TMBinfo/status/1795363976374563109

09:48
   

La protesta, a punt

El punt de trobada de la mobilització és a les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya i, tot seguit, arrenca una marxa lenta per una de les grans artèries de la ciutat: la Gran Via de les Corts Catalanes. A la confluència amb el passeig de Gràcia està previst fer-hi una assemblea al voltant de les 12 del migdia.

09:32
   

Els taxistes plantegen més mesures de pressió

Els taxistes plantegen futures accions que serveixin com a mesura de pressió perquè es regulin les plataformes de VTC i es comprometin a posar un topall de VTC a Catalunya. Alhora, reclamen que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra facin més controls a aquests serveis alternatius al taxi.

09:13
   

Validar el decret que regula els VTC

El sindicat de taxistes exigeix al Departament de Transports que compleixi amb el seu compromís i publiqui i validi el decret que regula la intermediació dels serveis de VTC i el taxi, tal com s’hi va comprometre el gener del 2023.

08:50
   

Élite Taxi denuncia que hi ha empreses VTC que volen entrar al sector per la porta del darrere

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha assegurat que hi ha nombroses empreses de VTC que estan sol·licitant autoritzacions urbanes per treballar a Catalunya. “Volen entrar [al sector] per la porta del darrere de la legislació catalana a través de les autoritzacions autonòmiques del Gran Turisme”, ha criticat.

08:32
   

Per què protesten?

Volen protestar contra el que consideren dues amenaces per al sector: la regulació en què treballa la Generalitat i la “campanya de desacreditació” de la qual acusen la plataforma Cabify.

Territori ultima la Llei del taxi per “ordenar” el sector i acabar amb “la confrontació”

08:26
   

Jornada de mobilitzacions dels taxistes

Els taxistes tenen previst ocupar els tres carrils centrals de la Gran Via i del passeig de Gràcia fins al carrer de Mallorca en els dos sentits de la marxa. En cas d’omplir-se de vehicles, la protesta s’estendria entre Gran Via i el carrer d’Entença. La mobilització s’ha convocat entre les 10 i les 13 h.

Taxis