La tranquil·litat els ha durat poc més d'una dècada. NÚRIA RUBIÓ, veïna "Està la mar de bé, tot és peatonal ara. A la Farga hi ha una terrasseta, tothom baixa a baix i s'hi asseu. S'està molt millor des que no és transitable. I a la Diagonal... si és que s'hi condueix bé!" La proposta de reforma de la Diagonal preveu que els carrers adjacents de la Diagonal acabin absorbint part del trànsit que ara suport l'avinguda. I això afectarà especialment aquest espai de vianants situat al carrer de Còrsega. El carrer tindrà continuïtat -fins ara aquest tram de vianants tallava el carrer- i serà una alternativa més per circular a l'Eixample. La proposta municipal preveu construir-hi dos carrils per a cotxes i un d'autobús. Això provocarà un augment del volum de vehicles i permetrà que una altra via, com és el carrer de Muntaner, també registri més circulació. MARIA JUEZ "Penso que no sé per què han de fer tantes obres, si Bcn està preciossíssima." IRMA BARCO "Està aquí el Palau Robert, la Rambla de Catalunya... vamos, que sería un desastre!" MARIA PUNSÀ "Les botigues funcionen i és igual, poden venir a peu o en cotxe, però aquestes petites illes i racons de barcelona s'han de preservar." PILAR ACEITUNA "És una zona més de passeig, tranquil.la, és maca. I llavors per nosaltres no seria una cosa bona." L'afectació a Còrsega va lligada a la transformació de la Diagonal però no al referèndum. Tant si guanya l'opció A com la B, amb tota probabilitat aquest carrer tornarà a tenir cotxes.

Els carrers de l’Eixample hauran d’absorvir els prop de 51.000 vehicles que deixaran de circular per l’avinguda de la Diagonal un cop s’hagi reformat. Això pot provocar canvis en alguns d’aquests carrers . Per ser una alternativa a la Diagonal, el carrer de Còrsega haurà de tenir continuïtat. I això fa perillar l’espai per a vianants que hi ha a tocar de la rambla de Catalunya.

L’afectació a Còrsega va lligada a la transformació de la Diagonal però no al referèndum. Tant si guanya l’opció A com la B, amb tota probabilitat aquest carrer tornarà a tenir cotxes.