Foto: Gerard Escaich Folch (ACN)

(ACN) L’AVE Barcelona-Lió circula cada dia a partir d’aquest divendres, 1 de setembre, després de fer-ho durant les primeres setmanes només de divendres a dilluns. Així, a partir d’ara, Renfe ofereix 14 circulacions setmanals entre les dues ciutats.

El servei d’AVE entre Barcelona i Lió connecta l’estació de Sants, Girona, Figueres-Vilafant, Perpinyà, Narbona, Besiers, Montpeller – Saint-Roch, Nimes, Valença TGV i Lió – Part Dieu. La sortida des de la Ciutat Comtal és a les 8.22 h i la tornada a Lió arrenca a les 14.30 h. El temps de viatge de la ruta completa és de cinc hores. En el primer mes i mig, el trajecte ha tingut una ocupació mitjana per sobre del 80 % i del 100 % en dates clau.

Primer trajecte en solitari de Renfe a França

Aquest va ser el primer trajecte que va operar Renfe a França en solitari després que el trencament de l’aliança amb SNCF obligués l’operadora espanyola a iniciar els tràmits per homologar els trens i els maquinistes per explotar aquest servei.

Pel que fa al trajecte entre Barcelona i Marsella, continua operant quatre dies a la setmana i a partir de l’1 d’octubre també ho farà diàriament, de manera que s’arribarà a les 28 connexions setmanals en alta velocitat entre Catalunya i França.