Un dels punts on recentment s’ha instal·lat la nova senyalització que obliga a baixar de la bicicleta o del patinet és a l’avinguda de la Meridiana, a la confluència amb el carrer de Sant Antoni Maria Claret. Aquí, però, un equip de betevé ha constatat com la prohibició s’incompleix de manera sistemàtica, i el gruix de conductors de bici i patinet no fan cas als senyals i continuen passant per la vorera, com si fos l’antic carril bici, el rastre del qual encara és ben visible.

Senyals contradictòries que generen confusió

L’acumulació de senyals en aquest punt també pot contribuir a la confusió. A les noves que indiquen que la circulació de bicis està prohibida i que cal baixar del vehicle, s’hi suma a pocs metres una d’antiga que indica que es tracta d’un espai compartit entre bicicletes i vianants. Aparentment missatges contradictoris que generen confusió.

Aquest punt és un dels 39 que se senyalitzaran a Barcelona en el marc del Pla endreça amb l’objectiu de millorar les indicacions en espais on hi ha un conflicte entre els vianants i els usuaris de la bicicleta i vehicles de mobilitat personal (VMP). Es tracta d’una nova indicació que s’incorporarà al manual de senyalització municipal i que s’ha basat en el senyal R-422, elaborat per la DGT, que també s’estrena en el catàleg de senyalització viària.