L’incompliment del gir obligat als laterals d’un tram de l’avinguda Diagonal continua, gairebé sis mesos després des que es va implantar la mesura. El 10 de febrer va entrar en vigor la prohibició de circular recte pels carrils laterals d’aquesta avinguda, però encara ara molts conductors continuen infringint la norma i utilitzen la via per creuar la ciutat tal com s’havia fet fins ara.

Tal com ha pogut comprovar betevé “in situ”, en només uns segons fins a quatre vehicles incompleixen la normativa de gir obligatori a la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el carrer d’Aribau. “Jo passo per aquí cada dia i això és la ciutat sense llei“, explica un veí de la zona. Uns metres més enllà, a la cruïlla amb el carrer de Muntaner, també es repeteix la mateixa infracció. “Pel que veig, el 95 % dels conductors no ho compleixen“, diu un altre vianant.

Conductors contraris a la mesura: “Crea molèsties”

Hi ha conductors de vehicle privat que consideren que la mesura té “poc sentit”. “No porta enlloc i només crea molèsties“, diu un d’ells. També n’hi ha que opinen que la prohibició de seguir recte genera congestions que, precisament, perjudiquen els veïns. “És un carrer preciós i emblemàtic per viure’l, tant caminant com en cotxe”, diu un altre ciutadà que duu vehicle privat.

Només taxis, bicicletes i vehicles autoritzats poden continuar tot dret. Aquests poden seguir circulant en línia recta i resseguir la Diagonal sense prohibicions.

Els incompliments són sistemàtics des del febrer

De fet, a l’abril un equip de betevé també va poder veure com la norma ja no es complia. Aleshores, alguns conductors explicaven que desconeixien la norma. Ara, l’excusa per a molts és que tots els vehicles incompleixen la nova distribució dels carrils de la Diagonal i que els sembla molt poc útil.