La columna de fum es podia veure des de diversos punts del Poblenou. (vídeo albert) Era l'incendi d'un autobús de TMB que cremava amb força dins d'un dels túnels de les rondes, el del Parc del Poblenou. Els bombers van rebre l'avís prop de les onze de la nit i s'hi van desplaçar dotze dotacions per extingir les flames i ventilar la zona. L'incident també va obligar a tallar la circulació entre les sortides 22 i 24 en els dos sentits de la ronda, unes afectacions que han continuat aquest matí però amb menys mesura, entre les sortides 23 i 24 i només en sentit Llobregat. Això s'ha fet notar sobretot als carrers del voltant, com el passeig de Garcia i Fària, on s'han produït llargues cues. "Sólo sé que han cortado la salida del Poblenou y aquí estoy, tengo que ir a trabajar y llevo des de las 9.15." "Hi ha molta cua i ens han fet sortit i anar per aquesta avinguda fins a la propera entrada." "Està tot tallat, tot aturat i hem hagut de sortir pel lateral." "A dos quarts d'onze la circulació en el dos sentits de la ronda del Litoral ha quedat restablerta. Això sí, en sentit Llobregat el pas del trànsit ha estat molt dens perquè al túnel on s'han produït els fets, només s'hi podia circular a 40 quilòmetres per hora." Les flames han deixat inutilitzat el sistema elèctric i les càmeres de seguretat del túnel i els tècnics treballen per solucionar-ho. Pel que fa a l'incendi, se'n desconeixen les causes, però el foc no va provocar ferits ja que l'autobús viatjava sense passatgers i el conductor va poder sortir a temps del vehicle.

L’autobús circulava en sentit Llobregat pel túnel de la ronda del Litoral que hi ha a sota el Parc del Poblenou. No duia passatgers, només el conductor que tornava amb el vehicle a cotxeres i que ha pogut abandonar-lo abans que s’hagi començat a cremar. Els serveis sanitaris l’han atès “in situ” per la inhalació de fum. Ha patit una intoxicació lleu.

En un principi, la policia ha rebut l’avís i ràpidament han tallat la ronda entre els accessos 23 i 24 en tots dos sentits per evitar que altres vehicles s’apropessin a l’incendiat. Una dotzena de dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat en l’extinció de l’incendi i la ventilació de la zona.

El fum negre s’ha estès pel túnel i n’ha sortit per les boques i les xemeneies de ventilació. Alguns veïns han sentit explosions a dins. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han acabat ampliant el tall de trànsit fins a la sortida 22 i han buidat de vehicles tota la zona, davant del risc d’intoxicació pel fum negre que arribava a la superfície. L’olor s’ha deixat sentir a bona part del barri del Poblenou.

Durant la nit, l’autobús ha estat retirat de la ronda i els bombers han estat treballant en l’adequació de la via després de l’incendi. La instal·lació elèctrica dins del túnel ha quedat molt malmesa i, ara com ara, en una part del túnel encara no funciona la il·luminació del vial en sentit Llobregat.

El tram afectat en aquest sentit, entre els accessos 24 i 23, s’ha reobert a quarts d’11 d’aquest dissabte. Fins a aquesta hora, els cotxes eren desviats pel passeig de Garcia Faria, que -igual que anit- ha tornat a registrar algunes retencions.