Segons el Servei Català de Trànsit, més de 204.000 vehicles ja han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona, entre les 12 del migdia i les 21 h d’aquest diumenge. És el 34% del total de vehicles que es preveu que es mobilitzaran durant l’operació retorn de Setmana Santa (595.000), que s’allargarà fins dilluns a la mitjanit.

Per facilitar l’operació tornada, Trànsit ha pres aquest diumenge mesures especials a la C-16, la C-65, la C-55 i la C-31. També hi ha carrils addicionals habilitats en sentit contrari a l’AP-7, l’AP-2 i la B-23.

Trànsit espera que la majoria de vehicles tornin aquest dilluns. En la segona fase de l’operació sortida, entre les 15 h de dijous i la mateixa hora de divendres, van marxar de l’àrea metropolitana més de 404.620 vehicles, l’1,4% més que l’any passat.

Aquest cap de setmana han mort tres persones en accidents de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes. Des de l’inici del dispositiu especial de Setmana Santa, la xifra de víctimes d’accidents s’eleva a cinc.