ferrocarrils

(ACN) Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) farà la digitalització ferroviària a les vies de l’estació de Plaça de Catalunya aquest cap de setmana. El nou mecanisme servirà per permetre l’entrada en conducció automàtica dels trens.

Les obres començaran aquest dissabte, 23 de gener, i s’allargaran fins a la finalització del servei diumenge, dia 24. El projecte implicarà alguns canvis en el servei. L’estació de Provença serà l’origen i final del servei de les línies L6, S1 i S2, mentre que l’L7 funcionarà entre Gràcia i Avinguda Tibidabo, ja que no hi haurà servei entre Plaça de Catalunya i Provença.

Els usuaris que vulguin fer el trajecte entre aquestes dues estacions podran fer servir l’L3 del metro. Pel que fa a la línia L7, el tram entre Gràcia i Provença quedarà cobert pel servei de les línies L6, S1 i S2.

Les obres se sumen a les actuacions de Plaça de Catalunya

Les actuacions completen la feina que ha fet FGC a l’estació de Plaça de Catalunya, on s’ha ampliat el vestíbul i s’han allargat les vies i les andanes per permetre l’entrada automàtica dels trens, un sistema que millora la velocitat i la regularitat de la xarxa.

L’objectiu és que es puguin instaurar noves freqüències a la línia que permetin que, en hora punta, hi hagi trens a Terrassa i Sabadell cada cinc minuts i a Sant Cugat, cada dos minuts i mig.