A l’estació dels FGC de la plaça de Catalunya només roman obert el vestíbul de la Rambla, on es poden comprar bitllets. Però no es pot baixar a les vies per agafar cap tren, ni de les línies urbanes (L6 i L7) ni interurbanes (S1 i S2). Fins diumenge, aquestes línies inicien i acaben el recorregut a l’estació de Provença. Per facilitar els transbordaments cap a aquesta estació, durant aquests tres dies, també es pot accedir a les estacions de metro de Catalunya i Diagonal amb els títols propis dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Les obres que es duen a terme al túnel que arriba fins a Catalunya representen una inversió d’1,2 milions d’euros. Consisteixen a renovar 110 metres de via i una diagonal, a més de les agulles i de 250 metres de catenària, que passa a ser rígida en aquest tram.

També es millorarà la impermeabilització del túnel i s’hi instal·laran fixacions elàstiques per unir les vies amb les travesses i generar així menys vibracions. De fet, la plataforma de via passarà a ser de formigó. Les obres de formigonat de les vies comportaran, a l’exterior, l’ocupació d’un carril de circulació del carrer de Balmes, costat Besòs, entre la ronda de la Universitat i el carrer de Bergara. Aquesta actuació es reproduirà el dies 26 i 27 d’agost, quan s’ocuparà un carril de circulació de Balmes, costat Llobregat, tocant al carrer de Pelai.

L’any passat ja es van fer obres de millora al túnel dels FGC que arriba a la plaça de Catalunya. De fet, l’estació va romandre tancada aquest mateix cap de setmana, del 14 al 17 d’agost. Abans, el primer cap de setmana de març, també es van fer obres de millora a les vies 3, 4, 5 i 6, després dels descarrilaments que hi va haver en aquesta estació l’estiu de 2013.