El projecte per fer una estació d’autobusos interurbans soterrada a la Zona Universitària “no és ara mateix sobre la taula” perquè no es va donar continuïtat a la tramitació administrativa, segons informen a betevé fonts del Departament de Territori de la Generalitat. El projecte es va presentar l’any 2010 i està inclòs en el Pla director d’infraestructures 2010-2030, però el departament dona per descartada, de moment, aquesta opció perquè ja està buscant “altres solucions”.

Sala d’espera projectada a l’estudi presentat el 2010 per fer una estació a Zona Universitària

Es tracta d’una llarga reivindicació dels usuaris d’aquesta parada i dels responsables de les companyies interurbanes que atenen milers de viatgers diaris en aquest punt, 9.000 segons un estudi municipal de 2019. El consistori de moment no es pronuncia al voltant del futur d’aquesta estació, però sí que detalla que està estudiant quines solucions es podrien implantar en aquest punt.

Una estació de 13.250 m² per a 15.000 usuaris diaris

El projecte preveia una estació de 13.250 metres quadrats distribuïts en tres nivells per a 15.000 usuaris diaris. Tenia un pressupost previst de 96 milions d’euros per donar servei a una trentena de línies d’autobusos que uneixen la ciutat amb el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès.

També tenia previst connectar amb un vestíbul comú amb les línies L3, L9 i L10 del metro i amb un accés a l’estació del Trambaix. Hauria inclòs un aparcament de 430 places per a vehicles privats.

Esquema del projecte d’estació soterrada a la Zona Universitària