L’Escola Casas i el veïnat de l’entorn han estrenat una gran àrea pacificada entre els carrers de Joan de Malta, Guatemala i Monturiol i la Gran Via de les Corts Catalanes. S’hi ha creat una plaça que evita el pas del trànsit de vehicles per davant del centre escolar. L’espai disposa d’una àrea de jocs esportius infantils, zona d’estada, parterres amb vegetació i una cinquantena d’arbres nous.

Per celebrar la pacificació s’ha organitzat una festa davant de l’escola amb jocs, tallers infantils i una xocolatada. Segons explica la directora de l’Escola Casas, Núria Seguro, “en teníem moltes ganes després de molts anys de patir moltes obres, contaminació i molts sorolls”.

Protegits de l’impacte de la Gran Via

L’objectiu principal d’aquesta actuació urbanística és protegir l’alumnat de la contaminació i el soroll del trànsit de vehicles que passen per la Gran Via. Així, l’escola ha planificat amb l’Ajuntament diverses millores com la instal·lació de doble vidre en algunes aules, un mur verd i panells que absorbeixen el soroll a la boca del túnel de les Glòries.

Al tram del lateral de la Gran Via que va des de la rambla del Poblenou fins al carrer de Monturiol també s’ha eixamplat la vorera i s’hi ha plantat arbrat que separa l’espai de vianants de la calçada. Les obres han tingut un cost total de 3,2 milions d’euros i ara la comunitat educativa haurà de decidir quin nom li posa a aquest nou espai de lleure.