Els usuaris dels Ferrocarrils han hagut de fer ús de la paciència aquest migdia, i buscar-se algun entreteniment. El servei ha estat totalment interromput des de les dotze del migdia i fins les quatre de la tarda com a conseqüència de la vaga i 75.000 persones no han pogut viatjar. En anar a les estacions, els usuaris s'han trobat que les persianes estaven totalment abaixades i no els ha quedat més remei que esperar. "He hagut de quedar-me a dinar aquí i he vingut ara una mica abans, a les tres, per si obrien abans. Però no". "Porto des de les 15:15 esperant, perquè en teoria van dir que farien serveis mínims i vam pensar que almenys passaria algun ferrocarril". "Tothom té dret a fer vaga i alguna cosa han de fer per mobilitzar-se". A les quatre de la tarda, amb puntualitat britànica, s'ha restablert el servei. Però els viatgers que volien agafar el primer tren no només han hagut de córrer, també han hagut de fer-se lloc en uns combois plens de gom a gom. Tant és així que l'empresa ha destinat els treballadors d'algunes estacions a regular el fluxe de viatgers per evitar el col·lapse. Per exemple a l'estació de Provença, han hagut de tancar les barreres tarifàries per no saturar les andanes ni els vagons. ANTONIO MENDOZA, secretari general UGT-FGC "La empresa ha intentado por todos los medios que los trabajadores trabajen estas cuatro horas que desde Treball no habían marcado como servicios mínimos. Y ha habido una contestación unánime por parte de todo el personal y finalmente se han adherido a la huelga." El Departament de Treball no ha fixat serveis mínims perquè existeix un acord entre Ferrocarrils i els seus treballadors que determina que no es faran si no es tracta d'una aturada en hora punta. Treball, a més, considera que el transport alternatiu està garantit per a tots els viatgers. L'empresa, en canvi, no hi està d'acord. Per això intentarà negociar amb Treball abans de dimecres amb l'objectiu que s'estableixi un servei mínim de, almenys, un 30%.

A diferència de les darreres aturades, en què es van fixar uns serveis mínims del 50%, per a la convocatòria d’avui el Departament de Treball de la Generalitat no n’ha establert. És per això que FGC ha comunicat que tancarà totes les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, una informació que ja s’està anunciant als usuaris per megagonia.

Els treballadors dels FGC protesten contra la retallada del 5% del sou i han convocat aturades també pels dies 17, 22 i 24 de novembre. Durant la resta del dia està previst que els Ferrocarrils circulin amb normalitat.

Incompliment dels serveis mínims

FGC ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra pels actes vandàlics provocats pels piquets de vaga en les darreres aturades. Així mateix, l’empresa ha anunciat que denunciarà l’incompliment reiterat dels serveis mínims a les últimes jornades de vaga.