“No volem que ens avancin les pagues, només volem saber quan ens tornaran els diners que ens estan descomptant”.

És un fragment del comunicat signat per la CGT amb què justifiquen que a partir de dilluns, 12 de novembre, es reprendran les aturades parcials de dues hores per torn. Recordem que l’aturada és contra l’aplicació del decret llei aprovat pel govern de Rajoy que elimina la paga de Nadal aquest 2012. En el comunicat hi ha també força retrets a l’adhesió del sindicat UGT al pacte proposat per TMB: “UGT no té ni perdó ni excusa per fer el que ha fet, el mateix dia que els seus companys de metro van boicotejar un acte de l’alcalde Trias a Sant Martí, no van dubtar a treure el bolígraf per signar al costat del SIT”. La protesta a la qual es refereixen es va produir aquest dimarts al vespre coincidint amb un acte per commemorar els 15 anys de l’arribada del metro a Sant Martí.

UGT arriba a un acord amb TMB

UGT, ACAT i SIT sí que van arribar a un acord en línies generals amb la direcció de TMB. A petició del SIT, en la reunió que aquest dimarts van mantenir amb l’empresa, s’acorda realitzar un avançament del sou per fer front a la supressió de la paga extra de Nadal. La quantitat avançada es podrà retornar durant el 2013 prorratejada en les 12 mensualitats. Els treballadors que vulguin podran sol·licitar-ho fins al 20 de novembre. 

La resposta de la CGT a l’acord signat per la UGT ha estat immediat. El comunicat adverteix que el conflicte “lluny de resoldre’s es radicalitzarà i, a partir d’ara, cadascú haurà d’assumir les conseqüències dels seus actes” i afegeix que “tota la plantilla de TMB està legitimada per defensar-se amb els mitjans que cadascú consideri més adequats”.

El conflicte laboral dels conductors dels autobusos amb TMB ja fa més d’un mes i mig que dura.