Són els primers passatgers després de dos dies sense servei. Tot i que la majoria dels usuaris han vingut avui sense saber que havia estat tancat, alguns sí que s'havien assabentat de l'avaria. JOSÉ ANDRADE "Vine ayer pero estaba cerrado y hoy vivimos para intentar ver si estaba abierto." SOFIA GÓMEZ "Nos enteramos en las noticias justo antes de venir que había estado el teleférico averiado pero como llegamos ayer sabíamos que estaba arreglado pora hoy." THIAGO FIGUEIREDO "Mi segunda vez en Barcelona, la primera vez el teléferico estaba cerrado y ahora la segunda vez no podía dejar de venir acá." (RESPIRA) Tot i que el funicular ha tornat a funcionar molt puntual a les 10 de matí, a primera hora hi ha hagut poca afluència de públic, com acostuma a passar els dies de pluja. A mesura que ha anat avançat el dia però ha parat de remullar i s'ha anat animant. La reparació ha consistit a subtituir un coixinet i l'eix d'un dels voltants (aquesta politja de grans dimensions) d'una de les estacions del recorregut del telefèric, la intermèdia. Aquest matí els tècnics encara n'estaven comprovant el funcionament. Es dóna el cas que, a finals d'aquest mes de gener, està prevista l'aturada tècnica del servei per fer-ne el manteniment. Una revisió exhaustiva que es fa anualment abans de passar la inspecció oficial.

El telefèric de Montjuïc ha recuperat avui la normalitat després de dos dies i mig aturat. Ha obert a les 10 h i tancarà a les 18 h, l’horari habitual dels mesos d’hivern. A primera hora, hi havia poca afluència de passatgers perquè, amb la pluja, el dia no convidava a gaudir de les vistes sobre Montjuïc i la ciutat. Set dels 10 usuaris amb qui hem pogut parlar no en sabien res, de l’avaria de dimecres, ni sabien que fins ahir el telefèric havia estat tancat.

Els mecànics han estat treballant des de dimecres per reparar un dels volants de l’estació de Miramar. El volant és la gran politja per on es desplaça el cable de tracció. Ha calgut desmuntar aquest volant, substituir-ne l’eix i un coixinet, i tornar-lo a muntar al seu emplaçament amb l’ajuda d’una grua. Un cop muntat i recol·locat el cable tractor, també s’han fet proves de funcionament del telefèric en buit.

Ensurt per Cap d’Any

L’avaria va comportar dimecres, cap a les 16.30 h, l’aturada del telefèric i l’evacuació d’una setantena de passatgers. En el moment en què es va produir l’avaria, 14 de les 30 cabines estaven ocupades, moltes per turistes. Nou dotacions dels Bombers de Barcelona es van encarregar de moure les cistelles fins a les tres estacions mitjançant l’ús d’un motor auxiliar. Només les quatre primeres persones a abandonar el telefèric van haver de ser evacuades amb una grua especial, la resta van poder baixar-ne sense ajuda. Tots els usuaris van recuperar l’import del bitllet a les taquilles.

Ahir i dijous alguns turistes es trobaven, en arribar a l’estació base, la de Parc de Montjuïc, amb la sorpresa que el telefèric de Montjuïc no funcionava. Durant la suspensió del servei, el transport fins al cim de la muntanya ha estat cobert per la línia 150 d’autobusos, que TMB ha reforçat.

El telefèric de Montjuïc, inaugurat de nou el 2007, se sotmet anualment a una revisió exhaustiva seguida d’una inspecció oficial. La darrera d’aquestes revisions va fer tancar tres setmanes tant el telefèric com el funicular entre el gener i el febrer de 2013. L’aturada tècnica per la revisió del 2014 està programada a partir de la tercera setmana d’aquest mes de gener.