Els agents dels Mossos d’Esquadra han aconseguit detenir les sis persones que integren el grup a qui s’atribueix el robatori de coure del 15 de desembre a les vies de Rodalies de Santa Perpètua de Mogoda. Es tracta d’una banda integrada per sis membres, tots de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 25 i els 40 anys, i a qui la policia ha estat seguint des de fa diversos dies.

La policia catalana els va arrestar “in fraganti” dimarts a la nit, quan intentaven perpetrar una altra sostracció de coure, en aquest cas al municipi tarragoní de l’Espluga de Francolí. Ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, en una declaració als mitjans de comunicació durant un acte al palau.

Els agents treballen ara amb la hipòtesi que la banda també hagi pogut ser responsable d’altres robatoris d’aquest material els darrers mesos. Segons el conseller, pel “modus operandi” que utilitzaven i el patró de conducta que seguien, “fa pensar que és un grup que ha comès com a mínim 20 importants robatoris de coure” a Catalunya.

200 trens i 60.000 usuaris afectats

El robatori de 360 metres de cable de coure del dia 15 de desembre a les instal·lacions de Mollet va deixar sense servei la línia R8 entre Granollers Centre i Cerdanyola Universitat i va obligar a reduir un 50 % la circulació a les línies R2 nord i R11. Les afectacions provocades en aquestes dues últimes línies s’han allargat gairebé un mes, i no s’hi ha recuperat la normalitat fins al dia 11 de gener.

Pel que fa a la línia R8, encara ha continuat afectada durant tres setmanes més, i no es preveu que torni a funcionar completament fins al dia 2 de febrer. Entre el 27 i 30 de gener encara hi haurà un tram fora de servei, però la circulació es normalitzarà coincidint amb l’inici del segon semestre a la Universitat Autònoma.