BTV ha pogut parlar amb una de les passatgeres del ferrocarril descarrilat, la periodista de Sant Boi Notícies, Verònica Lamas. Ha explicat que “l’ensurt ha estat només el moviment brusc del ferrocarril” i diu que l’evacuació ha estat “ràpida, però molt tranquil·la“.

El descarrilament d’aquest dijous és el quart que es produeix durant aquest estiu a l’entrada de l’estació de Plaça de Catalunya. Durant l’agost, en aquest tram ferroviari s’ha renovat part de la infraestructura per resoldre els problemes que, segons els tècnics, van causar els tres descarrilaments anteriors. Per això, el principal interrogant de l’accident d’aquest dijous n’és el motiu. Els tècnics però encara treballen per esbrinar-lo.

Imatge: @XarLee14

A causa de l’accident, FGC ha reestructurat els horaris de la resta de combois i n’han quedat afectades les vies 3, 4 i 5, que no funcionen. Només estan operatives la 1 i 2, que circulen en els dos sentits de la marxa. Això provoca afectacions a les línies L6 (Reina Elisenda) i L7 (Av. Tibidabo). Les línies S1 i S2, provinents de Terrassa i Sabadell respectivament, fan parada a totes les estacions.