taxis Gran Via
Foto: Lluís Sibils (ACN)

Élite Taxi ha convocat una marxa lenta el proper dimecres, 14 de juny, per demanar que tots els taxis de Catalunya puguin treballar en les mateixes condicions que ho fan els de l’AMB, i que es limitin els VTC com a l’àrea metropolitana. La protesta començarà a les 9 h, a la plaça d’Espanya i anirà per la Gran Via. Els taxistes volen dirigir-se després, a peu, fins a la delegació del Govern espanyol.

Tot plegat després que s’hagi fet pública la sentència europea que tomba la proporció d’una llicència per cada 30 taxis. Segons Tito Álvarez, en el cas de Barcelona, la sentència no tindrà afectacions, perquè tot i que el text diu que no es poden limitar permisos per “raons econòmiques”, sí que permet fer-ho per “raons ambientals” o de “congestió de trànsit”.

Assegura que Barcelona té un informe que inclou aquests supòsits. A més, la normativa 1/30 mai no s’ha arribat a aplicar, perquè està suspesa cautelarment. Per aquesta raó, Álvarez afirma que “els taxistes poden estar tranquils perquè els VTC aquí no ens envairan”.

La pilota, a la teulada del Ministeri de Transports

Pel portaveu d’Élite Taxi, la sentència reforça tots els seus arguments i protegeix el decret de la Generalitat. Creu que ara la pilota és a la teulada de Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Demana que reguli el sector i no permeti una “liberalització”. “S’han de protegir tots els taxistes de fora de l’AMB, perquè els VTC poden fer transport interurbà i hi han de posar remei”, ha dit.