Aquestes dues línies de pintura blanca són les que fins ara separaven el carril bici de la calçada de l'Avinguda Diagonal i aquesta és la solució que ha trobat l'Ajuntament per evitar més queixes dels ciclistes. Es col·loquen des d'ahir, tant a costat muntanya com a mar entre Francesc Macià i la plaça de Joan Carles I. Aquesta és una de les peces separadores que s'instal·len al nou carril bici. Són conegudes com a "barres de pa". Són ovalades, amb bandes fluorescents que permetin evitar impactes que puguin provocar caigudes. "Me parece fenomenal. Lo mejor que han hecho porque así no se pasan las motos. Muichas feces me he encontrado y te dificulta "L'espai és molt estret. Llavors, les bicis no poden anar juntes ni avançar-se. Si deixes la possiblitat que una moto entri, poden haver-hi accidents. Els treballs han comportat talls de trànsit a les calçades laterals de l'avinguda des de primera hora d'ahir dissabte. Avui a mig matí, s'ha reobert la circulació al lateral del costat muntanya. El lateral del costat mar ha estat l'últim a obrir. "Home, alguan cosa s'ha de fer per separar. nsón perillosos per la gent que van emo to, perquè si te'n vas cap aquí, vas a terra." "Les bicicletes no estan protegides i ara potser ho estan més. és més important la seguretat que qualsevol altre cosa." Les millores encara no han acabat: el cap de setmana que ve s'instal·laran 25 fitons de cautxú de color vermell a l'inici de cada tram per tal d'indicar el començament del carril bici. D'aquesta manera, s'informarà als vehicles de la presència de separadors.

Des de que es va inaugurar el nou carril bici de la Diagonal, el ciclistes s’han queixat de la inseguretat viària, ja que l’única separació que fins ara hi havia entre el carril i la calçada era una línia de pintura blanca. Això feia que moltes motos envaïssin l’espai d’ús exclusiu per a les bicicletes. Les entitats que integren el Grup de la Bici del Pacte per la Mobilitat, com el Bicicleta Club de Catalunya (BACC) o Amics de la Bici, van demanar col·locar-hi separadors i finalment s’ha optat per triar els coneguts com “barres de pa”, unes peces negres arrodonides amb unes bandes fluorescents.

A més, per tal d’indicar el començament del carril bici i la presència dels separadors, el proper cap de setmana, està previst instal·lar 25 fitons de cautxú de color vermell a l’inici de cada tram.

Laterals de la Diagonal tallats al trànsit

Mentre es col·loquen les 1.207 peces que evitaran poder envair el carril bici, els ciclistes hi poden continuar circulant. El vehicles amb motor, però, han d’anar pel carril central de la Diagonal, des d’on excepcionalment es pot girar cap als carrers transversals. Tot i així, es recomana evitar circular per l’avinguda Diagonal entre Francesc Macià i la plaça Joan Carles I i utilitzar recorreguts alternatius. Durant la nit d’aquest dissabte i diumenge, el trànsit a les calçades laterals quedarà obert.