Ja hi ha data per al canvi de sentit al carrer de la Llibertat. Tot i que en un principi l’Ajuntament va anunciar que es faria al gener, el consistori ha comunicat ara als veïns i també ha confirmat a betevé que finalment es farà uns dies més tard: el 3 de febrer.

De fet, poc després de comunicar-ho a la plataforma veïnal, ja han col·locat els primers senyals al carrer, per avisar a tothom del canvi amb 10 dies d’antelació.

El canvi de sentit respon a les queixes dels veïns des que el carrer de la Llibertat s’ha convertit en una drecera per anar en sentit Besòs, ara que no poden circular per la travessera de Gràcia. Les obres per construir el nou Mercat de l’Abaceria han fet que canviï el sentit d’aquest carrer i que els vehicles hagin de seguir Torrent de l’Olla avall i es desviïn per Llibertat.

El canvi de sentit era una demanda veïnal

Els veïns van estar tallant el carrer, fins que l’Ajuntament els va convocar a unes taules de treball per trobar solucions al problema. El canvi de sentit va ser una proposta de la plataforma veïnal que, un cop estudiada, va ser avalada per Guàrdia Urbana i l’Ajuntament.

Ara, els vehicles desviats de travessera de Gràcia tindran només l’opció de baixar pel carrer de Torrent de l’Olla fins a arribar al carrer de Còrsega.