L’Ajuntament de Barcelona fa un pas enrere en la mobilitat de la superilla d’Horta i torna al model inicial. El carrer de Campoamor, un dels eixos centrals del nucli històric del barri, canviarà de sentit entre el carrer de Lloret de Mar i l’avinguda de l’Estatut de Catalunya i tornarà a ser de pujada per connectar fins a la ronda de Dalt.

El que s’havia volgut aconseguir amb les pacificacions i canvis de sentit a la superilla d’Horta era dissuadir els vehicles de passar pel mig del barri i que utilitzessin el carrer de Tajo i l’avinguda de l’Estatut per anar cap la ronda de Dalt . Però es va generar l’efecte contrari i el trànsit intern de vehicles, sobretot en hores punta, saturava carrers com els de Lloret de Mar, Eduard Toda o el passeig de Valldaura. Tal com va explicar al Consell de Barri, el regidor d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, “la realitat i l’experiència mana i si hem de rectificar una decisió ho farem. És de sentit comú i cal anar provant i ajustant les coses en funció dels resultats”.

L’horitzó, el primer trimestre del 2024

Des de l’estiu del 2021 que s’hi va fer un canvi de sentit, però durant aquests dos anys havia generat força controvèrsia perquè no funcionava, sobretot a les hores d’entrada i sortida de les escoles i els caps de setmana. Per Campoamor no s’hi podia acabar de pujar i els cotxes i motos multiplicaven el trànsit en altres vies, o feien infraccions.

El districte d’Horta-Guinardó va explicar aquest dimarts als veïns durant el Consell de Barri que aviat licitarà el projecte per fer efectiu el canvi de sentit de Campoamor i que durant el primer trimestre del 2024 podria ja ser una realitat. Els canvis també afectaran el carrer d’Eduard Toda, que tornarà a ser de baixada.

Una modificació molt esperada per a veïns

Molts veïns de la zona feia mesos que demanaven aquest canvi, ja que havien notat l’increment de soroll i contaminació als carrers adjacents a Campoamor. “Distribuir 5.000 cotxes que passaven a diari per aquí en tres carrers que no podien absorbir-ho tot, no podia ser”, sentencia Mari Àngels Bosch, una de les veïnes afectades per la superilla d’Horta.