Una gran calamarsada ha deixat les pistes de l’aeroport de Barcelona-el Prat completament blanques aquest dijous al voltant de les sis de la matinada. La calamarsa, de fet, ha obligat a deixar inoperativa una de les pistes de l’aeroport durant una hora aproximadament, fins a les set del matí. Mentre ha durat la calamarsada no ha pogut operar cap vol de l’aeroport. Un cop ha finalitzat el temporal s’han hagut de netejar les pistes per poder recuperar l’activitat.

L’aeroport, completament emblanquinat

La situació ha provocat alguns retards i desviaments dels vols que hi havia programats a primera hora del matí. Segons ha explicat Aena a betevé, el servei s’ha normalitzat a mig matí.

La calamarsada ha deixat imatges força sorprenents de l’aeroport, com les que ha pogut captar el periodista David Casals.

calamarsa aeroport
Foto: @informatiu
calamarsa aeroport
Foto: @informatiu
calamarsa aeroport
Foto: @erreala1983
Foto: @erreala1983
Foto: @erreala1983

43 litres per metre quadrat i només 6 ºC de temperatura

La tempesta, que ha arribat al voltant de les 6 de la matinada, ha deixat fins a 43 litres per metre quadrat i ha fet baixar la temperatura fins a només 6 ºC. L’embossament d’aire fred en altura en aquest punt ha afavorit la formació d’aquestes tempestes fortes, que han repartit també grans de glaç en d’altres indrets de la regió metropolitana, bàsicament del Baix Llobregat però també a Barcelona ciutat i el Garraf.