tempesta nocturna Barcelona 25 novembre 2021
foto: Gerardo Ibelli (@IbelliWeather)

Matinada amb despertador natural al voltant de les 5. Una potent línia de tempestes acompanyades també de calamarsa ha escombrat Barcelona en el que és amb molta probabilitat el darrer episodi de pluja d’una borrasca que ens ha acompanyat durant tota la setmana.

Tempestes amb l’arribada de la massa d’aire més fred

La pluja va donar una treva ahir a la tarda, cosa que va permetre els actes d’encesa dels llums de Nadal. Aquesta treva, amb clarianes i tot, emmascarava que en realitat, érem a l’ull de la borrasca.

La pluja no va trigar a tornar amb l’arribada de l’aire fred en altura, i ja abans de la mitjanit tornava a espetegar amb força i puntualment amb calamarsa a Barcelona.

Però ha estat especialment de matinada, al voltant de les 5, quan moltes persones es deuen haver despertat com a conseqüència dels trons associats a les tempestes que ens han afectat.

El moviment de la borrasca, lleugerament cap a l’est, ha afavorit també l’arribada d’aquest brancal d’humitat que s’entreveu com a l’últim d’una borrasca que s’allarga des de dilluns i que en alguns casos suposa l’episodi de pluja més important de l’any.

Millora clara a la tarda

Tot i que el plat fort d’aquesta darrera traca sembla haver passat ja, el cert és que encara pot continuar fent algun ruixat durant el matí. Seran cada cop més dispersos i inconnexos, i aniran avançant el que serà ja l’adeu definitiu a la borrasca a partir de la propera nit.

La tarda ja serà variable però sense pluja i a partir de demà s’iniciarà un període molt més estable però també clarament més fred, especialment amb l’arribada del cap de setmana i una nova irrupció d’aire fred.