L'accident s'ha produït a les vuit del matí a la ronda de Dalt, a l'altura de Sant Gervasi. El conductor de la motocicleta, un home de 42 anys ha mort en un sinistre en què també s'ha vist implicat un camió. La Guàrdia Urbana ha obert una investigació per aclarir-ne les causes. Com a conseqüència de l'accident, dos carrils de la ronda en sentit Llobregat han quedat inhabilitats, i se n'han tancat els accessos 5 i 6 per evitar que nous vehicles s'incorporessin a la via. ARTUR SALINAS, intendent de la Guàrdia Urbana "El primer de tot és intentar protegir l'espai on s'ha produït l'accident, precisament perquè amb motiu d'aquest accident no es torni a produir un altre. Aleshores el primer és aïllar aquella zona i automàticament, veient les repercussions que té amb el trànsit, procurar que la resta de la circulació no arribi fins aquell punt". L'accident ha arribat a causar cues de fins a 10 quilòmetres. Tot i que a dos quarts de dotze ja s'havien obert de nou els dos carrils les retencions s'han mantingut al llarg del matí. La ronda de Dalt no ha estat l'únic punt on el trànsit ha estat complicat. A la ronda del Litoral un altre accident ha provocat una retenció de fins a set quilòmetres. A banda, les pluges d'aquest matí han dificultat encara més la mobilitat.

L’accident s’ha produït a les 08.20 h a l’altura de Sant Gervasi, la sortida 7 de la ronda de Dalt, en direcció cap al Llobregat. En la incidència s’hi han vist implicats un camió i un motorista de 42 anys, que ha mort a conseqüència de l’accident.

Els embussos de seguida han començat a afectar la circulació en un sentit on generalment cada matí hi ha congestió. Durant dues hores, l’accident ha obligat a tallar dos carrils de circulació a l’altura de Sant Gervasi i, per evitar més col·lapse, la Guàrdia Urbana ha hagut de restringir l’entrada a la ronda pels accessos 5 i 6.

Matí d’incidències

Abans de les vuit del matí també s’ha produït un altra col·lisió a la ronda del Litoral, a l’altura del Poblenou. Les aglomeracions han afectat el trànsit al llarg de set quilòmetres des del Nus de la Trinitat fins a la sortida 23, en sentit Llobregat. A partir de les 8.30 h la circulació ha estat restablerta i a poc a poc les aglomeracions s’han desfet.

L’àrea metropolitana també ha patit les conseqüències del temps plujós amb una C-58 i una B-23 més carregades en els dos sentits de la marxa. A banda, un accident a l’A-2, a Esparreguera, ha causat tres quilòmetres de retenció cap a Barcelona a primera hora del matí i un altre xoc a la C-16, a Sant Cugat, n’ha causat sis.

Les principals artèries barcelonines, com l’avinguda Diagonal, la Gran Via i la ronda del General Mitre, també han registrat més intensitat de l’habitual a causa de la pluja. Es recomana estar alerta i respectar la distància de seguretat amb el vehicle del davant així com tenir precaució amb els bassals d’aigua que es formen, per exemple, a la calçada del tram portuari de la ronda del Litoral.